Statistik skoluniform

Frågan om skoluniform har väckts i Munkedals kommun. Detta efter att Moderaterna tog upp det i sitt budgetförslag. Om man tittar på statistiken över skoluniformer hjälper dig att avgöra om att placera sig för eller emot denna kontroversiella fråga i utbildningsvärlden.

Begreppet skoluniform bygger på tanken att alla elever (eller åtminstone alla elever av varje kön ) kommer att bära i princip samma sak. Skoluniformen är vanlig på många håll i världen. I Sverige har några skolor uniformer, mest privatskolor.


Skoluniformer påstås kunna minska både mobbning samt även hetsen över skönhetsideal.

Den är således ett led på vägen mot en bättre . Bara att försöka få fram statistik över antalet antagna och antal som. Afghanistan, Central Statistics Organization.

I september infördes skoluniform på Burleigh Community College, en högstadie- och gymnasieskola mellan Leicester och Nottingham. Ur SvD den 5/-07: SKOLA VILL HEJDA MÄRKESHYSTERIN. Ett pilotprojekt med skoluniformer för 15-åringar i Schweiz har lagts ned för att . Jag har tänkt väldigt mycket på varför man inte inför skoluniform.


En sådan åtgärd skulle minska mobbningen som jag upplever det, har ökat en . Posts about statistik written by BautaWitch. Tauranga Girls' College (Mycket märklig tillvaro – bara tjejer och dessutom bar vi skoluniform…) . Moderaten Ann-Louise Trulsson är blivande ordförande i utbildningsnämnden i Karlskrona. Nu gör hon en rivstart genom att öppna för uniform . Den börjar redan från ettan, mobbningen, när man som rädd sjuåring nervöst trampar runt i grundskolans farliga korridorer.


Att själv välja vad man ska bära på innebär för många att spegla sin personlighet och uttrycka sina känslor. Ja, tror Ann-Sofie Alm, moderat kommunpolitiker i Munkedal, som vill utreda . Efter en het debatt på jobbet igår så undrar jag vad ni tycker. Dom på jobbet som hade det sämre ställt tyckte.


Ja den är ju inte direkt heltäckande länken:) Jag håller med dig! Men debatten om skoluniform här i Sverige har tagit ny fart.

Kommentarer

Populära inlägg