Varför ska man källsortera

När man källsorterar återvinner man material som till exempel metall och papper för att göra nya varor av istället för att man skall bryta ny malm och fälla flera . Studier visar också att om man aktivt källsorterar och återvinner, även om man inte direkt tänker på det, påverkar det ofta ens övriga beteende till att bli mer . När varor ska tillverkas hämtar vi material från naturen.

Här får du svar på frågan om varför du ska sopsortera. Det kan uppstå många konsekvenser om man inte källsorterar rätt. Här kan du lägga allt brännbart som inte ska läggas i något annat kärl.


ORGANISKT AVFALL komposteras och ger ett bra jordförbättringsmedel.

Källsortering innebär att sortera där avfallet uppkommer. Grundregeln för alla förpackningar som lämnas för återvinning är att de ska vara tomma och fria från. Hur får man en plasttub som innehållit t ex tandkräm, handkräm eller mat ren?


I vissa avseenden kan miljön då påverkas mer av återvinning än om man bränner avfallet. Var ska man lämna nagellack och hårspray? Det kanske inte låter så mycket men i kilo blir det en hel del ….

Hoppa till Får man elda tidningar och förpackningar själv? Sorterade tidningar och förpackningar skall lämnas till återvinning, vilket är bättre ur resurs- . Men när det kommer till källsortering och även avfallshantering så är det många människor som inte riktigt vet vad och hur man egentligen ska sortera sina . Vi ska källsortera mer, dvs vi ska stå som cp-skadade diskkärringar och. Fjärrvärme är inte miljövänligt och om man ska se fjärrvärme i en . Här kan du få tips om hur du ska sortera avfallet och lite information om vad som händer med avfallet efter behandling. På frågan om man ska källsortera DVD- och CD-skivor som man kastar, svarar alla Sveriges kommuners miljöförvaltningar att NEJ - det ska du inte.


Det är när vi ska källsortera vårt hushållsavfall som vi i första hand kommer i kontakt med systemen för återvinning och omhändertagande av . Vårt mål är att kunna ta hand om avfall på ett miljöriktigt sätt. Men för att vi ska kunna göra det krävs också att du själv källsorterar. Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska källsortera sitt avfall. Här har vi skapat en sorteringsguide som vi hoppas kan hjälpa dig.


Vi har haft en het debatt om huruvida man ska energiåtervinna eller. Dessutom, om man lär sig källsortera, lär man sig att sortera ut farligt . Det kan tyckas självklart men det är viktigt att hålla reda på det för att veta var saker och ting ska slängas.

Kommentarer

Populära inlägg