Icke joniserande strålning

Ickejoniserande strålning är strålning som inte förmår slå sönder atomer eller molekyler. Därmed bildas inga joner, vilket inte hindrar att den kan orsaka andra . Icke-joniserande strålning kommer från den del av det elektromagnetiska spektrumet där frekvensen och energin är för låg för att ge upphov till .

Joniserande strålning kan delas in i elektromagnetisk strålning, en vågrörelse. Icke-joniserande strålning delas in i optisk strålning och radiofrekvent strålning. Ickejoniserande strålning inbegriper ultraljud.


Allt för kraftigt ultraljud kan orsaka uppvärmning av kroppsdelar eller vävnadsskador.

Strålning är spridning av partiklar eller elektromagnetiska vågor. Strålning kan delas in i joniserande och icke-joniserande strålning. Kategorier: Skyltar dekaler, Varning. Varningsskylt med symbol icke joniserande strålning.


Studentseminarium om icke-joniserande strålning. Studenterna på Sjukhusfysikerutbildningen MSFMredovisar sina fördjupningsuppgifter inom .

Ett annat sätt att dela in strålning är att skilja på joniserande och icke-joniserande strålning. Joniserande strålning har så hög energinivå att den . Sådan strålning som har lägre energiinnehåll än vad som krävs för att det bestrålade materialet ska joniseras. Mikrovågor används i vanliga mikrovågsugnar samt också i olika områden inom industrin och t. Tysk översättning av 'icke-joniserande strålning' - svenskt-tyskt lexikon.


Fler tyska översättningar av: icke, strålning. Vi behöver upprätta riktiga forskningscentra för att garantera att de verkliga effekterna av denna typ av icke-joniserande strålning undersöks på ett riktigt sätt av . Här finner du definitioner av Icke-joniserande strålning. Du kan även lägga till betydelsen av Icke-joniserande . Generaldirektoratet för forskning-Direktorat A. STOA – Scientific and Technological Options . Exponering för annan icke joniserande strålning-bostad-idrott. Exponering för annan icke joniserande strålning-bostad-lek,fritid. Innebär icke-joniserande strålning, exempelvis elektromagnetiska fält från spänningsledningar, mikrovågor som används i mikrovågsugnar och radiovågor som . SV DA Svenska Danska översättingar för icke-joniserande strålning.


Söktermen icke-joniserande strålning har ett resultat.

Kommentarer

Populära inlägg