Hur mycket återvinns i sverige

I Sverige återvinns också förhållandevis mycket hushållsavfall. Läs mer om återvinning av PET-flaskor och burkar på Returpacks hemsida. El-Kretsens statistik och på hemsidan för Elektronikåtervinning i Sverige. På längre sikt har deponerade mängder dock minskat mycket.


Sedan 19har mängden avfall som återvinns på något sätt ökat från procent till procent. Sverige återvinner procent av hushållens avfall. Glas kan återvinnas hur många gånger som helst.

Producentansvaren i Sverige har bidragit till att öka återvinningen av avfall. Här nedan framgår hur mycket avfall som år 20samlades in i Sverige genom . Materialåtervinning gör avfall till resurs. Mycket av grovavfallet materialåtervinns, till exempel metallskrot.


Den behandlade mängden hushållsavfall i Sverige uppgick år 20till 7790. Biologisk återvinning ökade med procent till 75ton, kg/person. En ny rapport från Avfall Sverige visar hur kommunerna samverkar inom.


I takt med att import av avfall för energiåtervinning i Sverige har ökat har det fått större. Men svenska konsumenter är inte medvetna om hur mycket möbler och .

Hitta statistikArtiklarSveriges återvinning av förpackningar ökar.

Kommentarer

Populära inlägg