Infraröd strålning

Infraröd strålning (IR-strålning) är elektromagnetisk strålning inom våglängdsområdet 7nm till mm, det vill säga våglängder strax över de för synligt ljus. CachadLiknandeinfraröd strålning, IR-strålning, elektromagnetisk strålning i. Strålningen, som upptäcktes av astronomen William Herschel 180 utsänds eller absorberas.

Infraröd strålning förkortas IR-strålning och kallas även värmestrålning. Förkortas IR-strålning, och kallas även värmestrålning. Infraröd strålning är en elektromagnetisk strålning som är osynlig för ögat men som . Den infraröda strålningen upptäcktes år 18av Sir William Herschel när denne mätte temperaturerna i det synliga .

Infraröd strålning (kortvågsstrålning) används för att lindra smärtor och inflammationer, sårläkning och för att stärka immunförsvaret. I själva verket har infraröd strålning ingen strålning i sig alls – därför behöver du inte oroa dig för att bli uppvärmd inifrån och ut! Infraröd strålning värmer upp kroppen inifrån och ut mer effektivt än vanlig värme, värmen liknar den som solen avger utan de ultravioletta strålarna och är det . Du kan även kategorisera strålning efter vilken källa den kommer från, som till exempel värmestrålning, infraröd strålning eller röntgenstrålning. Infraröd strålning har längre våglängd än synligt ljus, men all infraröd strålning är för den sakens skull inte långvågig per namn.


Tack för att du köpt ett AIRREX värmeaggregat med långvågig infraröd strålning. Läs användarmanualen noga innan du använder värmeaggregatet. Many translated example sentences containing infraröd strålning – English-Swedish dictionary and search engine for English translations.


På tekniskt språk säger man inte värme utan man pratar om infraröd strålning. Kort sagt: de kortvågiga strålarna har omvandlats till långvågiga, . Forskare har tagit fram en kiselcell som kan absorbera infraröd strålning från solen. Solen är en nästintill outtömlig energikälla och kan den tas . Infraröd strålning är en typ av elektromagnetisk strålning som är snarlik synligt ljus, men som har den högsta uppvärmningseffekten i hela det elektromagnetiska . I alla fall utomhus så finns förutom UV-strålning även IR-strålning, dvs infraröd strålning.


Efter vad jag har läst så ska det infraröda ljuset inte . Infraröd strålning är en elektromagnetisk strålning . Latin vid Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.

Kommentarer

Populära inlägg