Geolog utbildning

Geologiska institutionen erbjuder en 3-årig utbildning som leder fram till en naturvetenskaplig kandidatexamen i geologi. Här hittar du utbildningar till geolog samt information om yrket, lön, antagnings-/behörighetskrav, stipendier och hur det går till när du studerar till geolog. Utbildningen startar med grundläggande geologi där du får lära dig om storskaliga processer som plattektonik, bergskedjebildning, vulkanism, jordbävningar, . Se löner; medellön, medianlön, lägstalön, högstalön och lön inom privat och offentlig sektor för geovetare (geolog, geograf m.fl.). Hittade ingen tråd om de som utbildat sig till Geologer.


Vad krävs för att utbilda sig och hur lång är utbildningen? Och vilken inriktning ska man i så fall välja? Lägger tråden i Arbetsliv och arbetsmarknad eftersom huvudfokus är på arbetet som geolog.


Arbetsfältet för geologer är brett, men geologen är på många sätt en doldis och för många unga är utbildningen i geovetenskaper okänd. Saco har samlat information för den som arbetar som eller vill utbilda sig till geovetare. De vanligaste titlarna för geovetare är geolog, projektledare, konsult, . Perspektivet på utbildningen skiftar från det stora till det lilla och med ett tidsperspektiv.


Att läsa till geonebär att man läser en väldigt bred utbildning. Geolog är egentligen inget yrke mer än vad läkare, lärare eller .

Observera att dokumentet är inskannat och fel kan förekomma. Geovetare kan ha olika specialinriktningar och arbeta inom näringslivet, offentlig förvaltning eller med forskning och utbildning. Innehåller relevanta utbildningar inriktade till gruvindustrin på gymnasie-. Tidigare, Geolog/Bergtekniker på SWECO, Geolog/Bergtekniker på WSP Sverige, Fältgeotekniker på Tellstedt Geoteknik, Extrageolog på SGU,.


Vill du lära dig mer om var och hur ädelstenar skapas? I höst ger Luleå Tekniska Universitet tillsammans med Kristallen i Lannavaara en . Kurserna kan ses som en process som startar med Geologi, innefattande mineral- och. Plats i strukturen:StartUtbildningÄmnenBerg- och mineralteknik. Sök utbildning utomlands inom geologi genom att expandera listan nedan. Jag börjar så smått inse att min utbildning är värd ungefär lika mycket.


Fristående kurser finns på både grundnivå och avancerad nivå. Istället för att läsa ett utbildningsprogram kan du designa din egen utbildning med hjälp av .

Kommentarer

Populära inlägg