Fördelar med olja och kol

Lär dig allt om fossila bränslen i Compricers ! Till fossila bränslen hör naturgas, olja och kol och idag används betydligt mer fossilt bränsle än vad som . Förstå fördelar och nackdelar med att använda fossila bränslen är en viktig aspekt av att bli.

Två av de vanligaste fossila bränslena är olja (petroleum) och kol. Den här tabellen visar fördelar och nackdelar med Vattenfalls olika energikällor – vindkraft, biomassa, vattenkraft, naturgas, kärnkraft och kol. Olja bildas precis som kol långt ned under jordytan, där växter och andra organismer i marken utsatts för högt tryck och höga temperaturer . De som ser fördelarna för nackdelarna försvarar bruket av dem, medan de som.

I Sverige är olja och kol de vanligast använda fossila bränslesorterna. Den utvinning och transport av kol inte har samma faror som olja och gas gör. Oljeplattformar och installationer kan explodera , tankfartyg kan . Det beror på att vi förbränner stora mängder av kol, gas och olja.


Fördelar med fossila bränslen är att man kan få mycket el och värme av dem och vissa länder. Kol, olja och naturgas nybildas fortfarande, men förstås i mycket långsam takt. Naturgas och olja består av döda djur och växter, som under miljoner år legat under högt tryck, t. Nackdelar: Den kommer att ta slut, den bidrar till miljöförstöring,.


Nackdelar: den bidrar till miljöförstöringen.

Kommentarer

Populära inlägg