Kompost ritning hushållsavfall

Bygg din egen kompostbehållare för matavfall. Ritningar på olika kompostbehållare för matavfall. Förvaras komposten i en kompostbehållare ser den varken släpig ut eller luktar illa.

En misskött kompost t ex visst hushållsavfall som inte täckts med jord eller . Bygger man komposten av breda block bör den muras. Det är bra komposten för hushållsavfall finns bekvämt till på. Finns det någon som har lite tips på hur jag ska bygga en kompost.

Om du vill kompostera hushållsavfall, dvs. Då jag inte är så sugen på att köpa en kompost utan vill bygga en själ. I princip allt hushållsavfall går att kompostera - om man väljer rätt system. Genom kompostering kan vi återanvända en del av vårt avfall och en del av. Jag vill ej ha kommunal hämtning av komposterbart avfall.


I din anmälan måste du bifoga en ritning över kompostens placering.

Om du även vill kompostera trädgårdsavfall i samma behållare behöver den vara ännu större. Av 1liter hushållsavfall och strö blir det cirka liter färdig . Bostad och miljö; Avfall och återvinning; Kompostering av matavfall. Vid egen tillverkning ska ritningar i skala 1:eller 1:bifogas. Kompostering av matavfall är ett effektivt sätt att återvinna näringsämnena i. Att börja kompostera hushållsavfall kan ge en mängd fördelar. Anmälan om kompostering av hushållsavfall för enbostadshus pdf ikon . Till anmälan ska en ritning över komposteringsanläggningen bifogas.


Om kompostbehållaren är egentillverka så beskriv den i text och gärna med ritning. I en latrinkompost går det utmärkt att kompostera organiskt hushållsavfall. Kompostering av hushållsavfall ska ske i en sluten, men inte lufttät behållare. Behållarens botten ska vara tät eller ha ett finmaskigt nät som . Till anmälan ska bifogas de uppgifter, ritningar och tekniska beskrivningar som.


Kompostering av organiskt hushållsavfall.

Kommentarer

Populära inlägg