Pant utländska burkar

Avgiften gäller inte om det är första gången ni lämnar in pant. Här får man även ersättning för utländska och tillplattade burkar. Jag kontaktar företaget City Pant som kommer och hämtar och betalar mig direkt i hand när jag samlat på mig ett visst antal utländska burkar .

Föreningskampen 20är avgjord – vinnarföreningar får en extra slant till föreningskassan. Som förening kan ni lämna in pant säckvis och få ersättning även för skadade och importerade burkar. Kan man panta utländska flaskor och burkar och få pantpengar?


I Sverige skulle man till exempel kunna få pant på burkar köpta i Danmark.

I dag kan man i Sverige lämna in utländska burkar, men inte få . Jag var på Ica förra veckan och fick då se att dom hade bara klistat på en etikett på dom utländska läskburkarna så att man skulle kunna panta . Har du utländska burkar utan pant samt tillplattade burkar som inte går att panta? Lämnas i kasse/säck på Furuvallen eller . Det framgår av den utredning om ett nordiskt pantsystem som konsulten. I Sverige kan man ju redan idag lämna ifrån sig utländska burkar.


Varför går det inte att panta utländska burkar och flaskor i Sverige? Om du vill se mer från Pantamera på Facebook loggar du in eller skapar ett konto. Genom att panta en burk utan svenskt pantmärke gör man alltså två god .

På vår hemsida kan ni se kommande matcher, läsa om våra medlemmar och kolla in senaste nyheterna plus mycket mer. Hur fungerar det med utländska burkar om man pantar? För utländska, privatimporterade burkar betalas inte heller i fortsättningen någon pant utbetalas, däremot tar pantautomaterna och Returpack emot också dessa . För att samla in pantburkar för en miljon behöver du bara söka reda på 0000. Har ni en massa utländska pantburkar liggandes där hemma? Via returpack och pantamera är föreningen registrerad för att kunna lämna in utländska burkar samt svenska burkar och petflaskor i säck.


Plastflaskor och metallburkar för exempelvis öl, vin, vatten och läsk måste ingå i ett. Dels att öka medvetenheten om att även utländska burkar har ett värde och dels genom att öka tillgängligheten till pantställen även på fritiden. ALLA burkar med utan pant samt svenska PET-flaskor. Alla föreningar som registrerar sig i pantsystemet pantar säckvis och får ersättning även för skadade och utländska burkar.


Genom att klistra på kopierade streckkoder på utländska burkar så har man. Bohuslän Nu har pantbedragarna hittat ett nytt sätt att finta . De sänkta ölpriserna i tyska gränsbutiker har fått en tydlig påverkan på Systembolagets försäljning. Bland oregistrerade pantburkar - burkar . Uppdaterat på grund av att 50-öres burken längre går att panta. Vallentuna Nyheter - 2015-06-- TYCK OM! Idag lever vi ett marknadsekonomiskt Europa.


NÄRK har ingått ett samarbete med Panta Mera där vi får betalt för burkar som är köpta i utlandet som vanligtvis inte ger någon pant, vi tar . Med hjälp av en kopiator har männen kopierat koder från svenska burkar och sedan klistrat kopian på utländska burkar. Alla burkarna får vi sedan pant för, även söndriga och utländska burkar som inte ger pant i automaten därefter går de vidare till återvinning.

Kommentarer

Populära inlägg