Statoil namnbyte

Nyheten att Statoil byter namn till Circle K kom sannolikt som en överraskning för många. Namnbytet hänger ihop med att ägaren av kedjan . Statoil blev Circle K – men nu tvingas företaget byta ut den nya flaggan med logotype efter att Gustav, 1 påpekat att flaggorna påminner om .

I flera decennier har Statoil-skyltar kantat de svenska vägarna. Namnbytet i Skandinavien kommer att inledas i maj nästa år. Problem uppstod dock direkt efter lanseringen när de gamla Statoilflaggorna skulle. Experten om Statoils namnbyte: genialiskt, Dagens Nyheter, september .

När namnbytet annonserades i slutet av förra året sa Statoils marknadschef till branschtidningen Resumé att det delvis var ett sätt att locka . Namnbytet är en följd av att norska Statoil 20sålde mackkedjan till kanadensiska Couche-Tard. Förra året bestämdes att det i andra länder . Med Statoils namnbyte till Circle K vill kedjan få ett större fokus på snabbmat än bensin och locka nya målgrupper. Det var i tisdags som Statoil påbörjade namnbytet till Circle K genom att bytta ut de tre Statoil-flaggorna, som ofta pryder drivmedelsstationerna, . Anledningen till namnbytet är å ena sidan en del av ägarbytet som genomfördes 201 då Couche-Tard köpte Statoil. Nu byter bensinkedjan Statoil namn till Circle K. Namnbytet kommer inte påverka personal och tjänster på Statoil. Tidigare villkor och avtal förblir samma och kommer inte beröra kunden.


Här har vi samlat alla våra frågor och svar om bytet från Statoil till. Varför ska du fortsätta komma till Circle K efter namnbytet? Statoils bensinmackar byter namn till Circle K för att locka nya kunder. Slopa ett omtyckt varumärke som Esso med sin tagline En tiger i tanken och byta namn till Statoil.


Nyheten att Statoil skulle byta namn till Circle K kom sannolikt som en överraskning för mångaNamnbytet hängde ihop med att ägaren av . Statoil bör nog fundera på deras namnbyte, om inte så bör dom ta ner åtminstone en flagga! Så här kommer landets Statoilstationer se ut i. Först ut med namnbytet på den europeiska marknaden är de . Det är dags för oss att lämna Statoil för att bli en del av ett nytt globalt växande varumärke. Statoil har bytt namn och kommer numer att kallas för 'gamla Statoil'. När namnbytet annonserades i slutet av förra året sa Statoils . Statoils bensinmackar säljs till nordamerikanska Alimentation Couche-Tar som.


Men det lär dröja innan det blir aktuellt med namnbyte.

Kommentarer

Populära inlägg