Hur ser man att det är blåbetong

Då ser vi direkt vilken strålningsklass det handlar om, och kan sedan beräkna radonavgången . Vilka andra stenmaterial använde man på 60-talet? Enligt mäklaren skall det finnas ritningar/byggbeskrivningar på .

CachadLiknandeBergrund möter blåbetong ca. Blåbetong eller blågrå lättbetong har fått sin benämning av sin färg. Man kan inte avgöra på färgen hur mycket radon den producerar.


Någon som köpt ett hus med höga radonhalter? Familjelivjun 2008Radon hur vanligt är det igentligen? CachadLiknandeTillverkningen av blåbetong upphörde 197 men under de nästan år den producerades kom den att. Hur stora risker markradonet innebär är högst osäkert. Hur avgör jag om betongblocken jag hittade är tillverkade av.


Glömde tillägga att jag gärna ser att även byggingenjörer svarar här. Men fram till dess vill jag veta om vi kan identifiera blåbetong mha utseendet på betongen. Blåbetong har i stor utsträckning använts som byggnadsmaterial, främst för väggar men även för bjälklag. Det förekommer också att kross av blåbetong använts . Hur vet jag om huset är byggt med blåbetong? Ibland framgår det av byggnadshandlingar om blåbetong har använts.


Men om du tar reda på fakta kan du sedan sova gott om nätterna i ditt. Hur utgifterna för en sanering ska fördelas om värdena överstiger till. Den ger inget svar om radonhalten men du får besked om det finns blåbetong i . Det byggnadsmaterial som i dagligt tal kallas blåbetong kan bilda radon i sådan. På så sätt är gammastrålningens intensitet också ett mått på hur mycket . Hundratusen barn i Sverige bor i hus byggda av . Ett hus byggt i blåbetong avger radongas och ökar risken för dom. Det senaste åren bör ett hus radonmätas innan försäljning och i och med det kan man.


Måste man putsa upp under marken eller kan man sätta membran längst ner och på med isolerskivor direkt. Tyvärr ser jag inte sällan att det ges sådana förslag. Läsare har hört av sig till Vi i Villa och tycker att man ska kunna ställa krav på garantier av konsulterna. Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.


Alla bör mäta sin bostad men särskilt viktigt är det om du: Bor i ett område där du vet. Misstänker att ditt hus är byggt av blåbetong. Samtidigt påpekar man att det i verkligheten faktiskt inte är så att man direkt kan binda. Blåbetong kan finnas i hus byggda mellan 19– 197 därefter förbjöds materialet.


Drömmen om kvalspel ser ut att segla iväg för Guldsmedshytte SK. Förflyttade mig igår till djungeln, för att se hur sambons hus blivit.

Kommentarer

Populära inlägg