Glödlampa

Glödlampan har en glödtråd som ljuskälla. Glödtråden är innesluten i en syrefri glaskolv, som i sin tur är fastsatt i en metallsockel och elektriskt ledande trådar . CachadLiknandeEn glödlampa ger varmt sken är den klassiska lampan i hemmet.

Glödlampan har hittills varit den vanligaste elektriska . Letar du efter Glödlampor till låga priser? Handla Glödlampor till låga priser online hos lightinthebox.

Lågenergilampor (även kallad lysrörslampor) är ett energisnålt alternativ till vanliga glödlampor och har samma socklar som glödlampor. Halogenglödlampan är den ljuskällan som är mest lik glödlampan och alltså det enklaste sättet att ersätta en glödlampa. Den ger klart, naturligt ljus, som återger . Oftast är man van vid egenskaperna hos den traditionella glödlampan: tänder snabbt, har varmt ljussken och kort livslängd.


Jämför utbudet, läs recensioner, beställ online eller hitta en lokal återförsäljare.

Används för blinkerslampor, stopp-/parkeringsljus, nummerskylts-/bagageluckebelysning och interiörbelysning. Utmärkta belysningsegenskaper och är dimbara. Har en hög energiförbrukning, kort livslängd och blir mycket varma. Den har lyst upp våra hem sedan slutet av 1800-talet.


Det tog dock tid för glödlampan att bli populär. Detektorerna i ögat (stavar och tappar) svarar inte . Det var i slutet av 1800-talet som glödlampan kom till världen. Vid 1880-talets slut fanns cirka 0glödlampor i Stockholms byggnader. Glödlampor som fungerar för en mängd olika ändamål såsom stoppljus, blinkers, parkeringsljus, belysning av registreringsplåt samt . En glödlampa som tändes 19brinner fortfarande.


Glödlampa är inte det självklara alternativet för att lysa upp omgivningen, då glödlampor har många nackdelar jämfört med moderna LED lampor.

Kommentarer

Populära inlägg