Bindningstid uppsägningstid konsumentverket

Det innebär att om du har ingått ett avtal med bindningstid ska avtalet gälla. Under bindningstiden är både konsumenten och operatörer tvungna att hålla sig . En period efter att bindningstiden löpt ut ville konsumenten säga upp avtalet.

Han fick då besked att uppsägningstiden för avtalet var tolv månader. Om man säger upp ett avtal ska man betala avgift under uppsägningstiden. ARN 2015-111– Konsumenten kunde inte visa att uppsägning gjorts.


Under bindningstiden är både konsumenten och operatörer tvungna att hålla sig till.

ARN 2016-088–Oskäligt lång bindningstid för tv-avtal. Ett avtal som gäller tills vidare avslutas genom uppsägning och gäller till. Din bindningstid måste dock alltid löpa ut innan uppsägningstiden går ut. Bolaget har två månaders uppsägningstid både för tillsvidare-kort och kort med bindningstid som betalas med autogiro. Du går nu igenom arkiven för uppsägningstid.


Uppsägningstiden ska inte förväxlas med bindningstiden. Telebolaget hävdar att det finns en bindningstid på mitt abonnemang. För att kunna ringa från det fasta telefonnäten krävs ett telefonabonnemang för konsumenten.


Ta reda på avtalets bindningstid/uppsägningstid och vilka villkor som gäller vid fel och avbrott.

Uppsägningstiden får aldrig vara längre än en månad.

Kommentarer

Populära inlägg