Experiment vatten olja sirap

Jag och barnen experimenterar med vatten, olja och sirap! Utforska densitet med vatten, olja och sirap. Experimentet utforska densitet visar hur vätskor beter sig och reagerar .

Vattenexperiment – flyter, sjunker, olja, vatten, sirap. Detta experiment anser jag är ett enkelt experiment som kan genomföras med barn i förskola/skola. Häll först i oljan, sedan sirapen och sist vattnet.


Stearinljuset svävar på vattnet (sjunker i oljan) medan äpplebiten flyter på oljan.

Den första var: Vad händer när man häller . Olja har lägre densitet än vatten och flyter, medan sirap har högre densitet än vatten och sjunker. En del ämnen, exempelvis socker och salt går att lösa i vatten då de har molekyler som liknar vattnets. Hur mycket man än rör runt i vattnet kommer aldrig oljan att blanda sig. Risker vid experimentet: Etanol/lampolja och heptan är brandfarliga och.


Testa och använd vardagskemikalier som t. Du behöver: en glasburk kallt vatten kramellfärg rapsolja ljus. Sirap har högre densitet än vatten och olja och sjunker därför under vattnet och . När vattnet skulle hällas i trodde barnen att allt skulle blandas.

Men det visade sig att vattnet hamnade emellan sirapen och matoljan. Här finns ett mätglas med vatten + is och ett annat med vatten + olja. Vatten är ett viktigt ämne, både växter, djur och vi människor behöver vatten för. Olja har lägre densitet än vatten och flyter, medan sirap har högre densitet än . Häll i lika mycket sirap som vatten och olja.


Vi hoppas på en riktigt snygg lager-på-lager-drink. Vi häller vatten, sirap och olja i en vas. Här ser ni några barns egna dokumentationer av experimentet med . Fyll påsen med vatten till toppen och zippa igen den.


Häll i vätska i denna ordning: majssirap, diskmedel, vatten med karamellfärg, vegetabilisk olja och till slut. Tänk på att experimentet kan ge fläckar på kastrullen. Vad händer om man häller i sirap, vatten och olja i en petflaska?


Men innan vi provade så ritade vi en hypotes. Genom experiment och ett vetenskapligt förhållningssätt får barnen möjlighet. Här har Kristallkulan undersökt hur olja, sirap och färgat vatten . Dessa är: livsstil och hälsa, skog, energi, vatten och kretslopp.

Kommentarer

Populära inlägg