Lättbetong siporex radon

Hoppa till Radon i lättbetong - Då innehållet av uran gör att lättbetong, av typen. Tillverkaren Siporex, i Skånska Dalby, framställde sina . Byggmaterial byggteknikCachadLiknandemars 20- inlägg - ‎författareSiporex har inte problem med radon.

I princip skall man alltid vara på sin vakt not blåbetong i hus av dom här årgångarna, och är det lättbetong . Blåbetongsten eller lättbetongsten i 50-talshus? CachadLiknandeVanliga varumärken var Ytong och Durox.

Senare ersattes skiffern med sand och produkten blev en vit lättbetong. Lättbetong tillverkad av Siporex har alltid varit . Radon förekommer oftast helt naturligt i marken där det är radongas som tar sig upp genom. Siporex AB skapade lättbetong med materialet Siporex.


Ytong och Durox, medan Siporex, som är vit, aldrig har haft något . Varken Trelleborg eller Vellinge har särskilt radonrik mark, påpekar Johan. Här var Siporex det ledande märket, och deras lättbetong var inte . Radon är en osynlig och luktfri radioaktiv gas som kan finnas i olika mineraliska byggmaterial (främst blå lättbetong), i vatten och i . Lättbetong är ett smart material – snabbt och enkelt att bygga med och lätt att.

Produktionen av blåbetong upphörde 19eftersom blåbetong avgav radon och . Blå lättbetong i konstruktionen eller radonhaltigt brunnsvatten är andra kända källor. Dessutom finns det alltid radon i jordluften och den kan . Här hittar tips om strålningskällor i radonhus, radon i byggmaterial, hushållsvatten,. Blåbetong – också kallad blå gasbetong eller blågrå lättbetong är ett . Nej vi tänker inte köpa något hur som har minsta lilla radon, blåbetong eller lättbetong i sig. Spelar ingen roll hur liten risk det är vill inte låta mina barn ens . Blå lättbetong är inte samma sak som Siporex eller Ytong.


Det lär tom finnas ett domslut på i en tvist om ett radonhusköp . Kolla även med kommunen om det finns radon i marken där huset. Blåbetong eller Lättbetong då detta är radonhaltigt och . Det senaste åren bör ett hus radonmätas innan försäljning och i och med det. Står det ”Stomme – lättbetong” blir jag genast misstänksam och . Idag är lättbetong ett av våra enklaste byggmaterial att hantera och naturligtvis helt radonfritt. Numera tillverkas lättbetong av san kalk och vatten och . Jag har blivit erbjuden siporexblock (lättbetong) för inga, eller. Detta avsnitt behandlar tak med armerade element av lättbetong.


Då innehållet av uran gör att blåbetong avger gasen radon påtalades det olämpliga i att. Mexisten är inte heller samma sak som lättbetong. Endast lättbetong av alunskiffer, så kallad blåbetong, innehåller uran och avger radon.


Lättbetong kallas ofta Siporex eller Ytong (vad Yxhult kallade sin lättbetong). Har det inte använts blåbetong så är det antagligen Siporex från . Lättbetong är liksom vanlig betong ett cementbaserat byggnadsmaterial.

Kommentarer

Populära inlägg