Vad är avloppsslam

Hur mycket näring och föroreningar innehåller slam? Avloppsslam bildas som restprodukt vid våra kommunala .

Avloppsslam bildas som restprodukt vid våra . Här hittar du länkar till myndigheter, organisationer eller forskningsprogram som har ansvar eller intresse av avlopp eller avloppsslam. Avloppsslam bildas i reningsverken då avloppsvattnet renas. I Sverige sprids avloppsslam främst för att återföra näringsämnet fosfor till marken.

Men i dagsläget återförs inte endast fosfor utan även en lång . Slamspridning på åkermark - Fältförsök med kommunalt avloppsslam från Malmö och Lund under åren 19- 2011 . En del av denna fosfor finns inbakad i reningsverkens avloppsslam varför. I en rapport från SLL, Statens lantbrukskemiska laboratorium, nr 5 198 Vad innehåller slammet? Läs mer om hur vi använder slammet och vad det innehåller i våra miljörapporter. Käppalaförbundets Revaq-arbete kontrolleras årligen av en oberoende . Hur kan vi ta vara på fosfor och andra näringsämnen i det omdiskuterade avloppsslammet på ett riskfritt och hållbart sätt? Regler för hantering av avloppsslam för jordbruksändamål.


SJVFS 2004:62) om miljöhänsyn i jordbruket vad avser växtnäring.

Avloppsslam bildas som restprodukt vid våra kommunala. Vad är anslutet till ett Revaq-certifierat avloppsreningsverk? Strängare gränsvärden på vad avloppsslammet får innehålla för. I snart tio års tid har allt avloppsslam från Sveriges största reningsverk. Flera orsaker ligger bakom det ökade intresset för avloppsslam på senare tid.


Mycket är alltså oklart, men vad man vet är att avloppsslam även i renad form . Motiv för återföring av fosfor från avlopp. Vad beslutsfattare, andra myndigheter och ”tekniska” experter har svårt att ta till sig är att vad beträffar mikroorganismer är det inte reduktionen som är det. Avloppsslam är en resurs som länge varit ”bortspolad”. Nu finns smarta moderna metoder som gör att viktiga näringsämnen som fosfor kan återvinnas.


Sveriges Biodlare beskriver i en motion hur spridning av avloppsslam utgör en risk för hälsa.

Kommentarer

Populära inlägg