Marint skräp

Skador av marint skräp på fiskeredskap och fartyg beräknas kosta de svenska västkustfiskarna ca miljoner kronor varje år. Nedskräpningen av våra hav är ett av vår. Stormfåglar ute på havet förväxlar skräpet med mat, och kan dö när deras magar fyllts.

Ny bok presenterar aktuell forskning om marint skräp. En ny bok ger en översikt över det aktuella forskningsläget och kunskapsluckor om . Vem minns inte den barnleken, men inte var det ett alternativ att säga att skeppet var lastat med skräp? FNs miljöorgan har definierat marint skräp som ett fast föremål som är tillverkat eller.

Skräp kan alltså härstamma från både hav och land. Marint skräp är ett stort problem längs Västkusten och för de västsvenska kustkommunerna. Strömmar från hela Nordsjönområdet och Östersjön möts i . Omkring 80kubikmeter skräp, det mesta plast, flyter iland på den bohuslänska kusten varje år. Det skapar problem för djur och människor. Marint skräp är ett allvarligt hot mot vår kust- och havsmiljön.


Problemet med marint skräp finns längs hela Sveriges kust men är speciellt svårt i Bohuslän där . En film om problematiken om det marina skräpet i havet och längs vår kust, främst Bohuslän. Vårt delmål för marint skräp är att Mängden marint skräp från Göteborg i. Marint skräp är ett problem som vi måste jobba med gemensamt över nationsgränser för att kunna lösa. Det finns olika åtgärder man kan ta till och för att fånga . Orm i paradiset, om marint skräp Den vackra och biologiskt viktiga marina miljön har blivit förorenad av bl a plast i olika former och kemisk sammansättning.


Ett nytt förslag från Naturvårdsverket är att statliga medel bör anslås till strandstädning på västkusten. Genom samarbete mellan Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, Städa Sverige och Ren och attraktiv kust gör lokala idrottsföreningar en insats för en renare . Främst är det enskilda konsumenter som slänger sitt skräp i sjön eller havet, och skräpet består till största delen av förpackningar och plast såsom plastpåsar, . Havs- och vattenmyndigheten, HaV, är en miljömyndighet som öppnade den juli 2011. Myndigheten ska arbeta för levande hav, sjöar och vattendrag till glädje . Förekomsten av marint skräp är ett stort, växande och allvarligt problem.


Bara i Nordsjön dumpas årligen 0ton skräp.

Kommentarer

Populära inlägg