Vad går skatten till

Häpnadsväckande att endast öre går till vård resp skola. Ge invånarna ett tydligt, lärorikt och snyggt kvitto på vad deras skatt går till. I tre enkla steg skapar du Skattekollen för kommunens webbplats.

CachadLiknandeIdag går av alla skattepengar till det sociala skyddet som består av. Vi satsar alltså inte mer pengar på det här än vad många EU-länder gör, något som . Bibliotek och museer samt idrottsanläggningar är alla delar av vad som erbjuds. De pengar som betalas i skatt går alltså inte rakt ner i någon annans ficka eller .

Kommunalskatt ska alla som arbetar betala, men vad ingår i skatten? Om du går över den första gränsen så betalar du procent skatt för det beloppet över . Den totala skattekvoten är det mått som ofta används när man. Hur mycket betalar vi i skatt, till vilka ändamål går skattepengarna och vad kostar vår välfärd egentligen? De flesta som bor i Sverige har en tillit till att de pengar vi betalar i skatt. Det är olika procentsatser för momsen beroende på vad det är man köper, från till 25 . Alltför få vet vad deras skattepengar går till.


Invånarna i Sveriges 2kommuner har idag skrämmande dålig insyn i den kommunala ekonomin . Det finns många mytbilder kring vad kommunerna gör och hur skattepengarna används.

Det här är ett sätt att möta sådana föreställningar med . Men hur kommer det sej att oavsett hur mycket skatt vi än betalar så fattas det alltid pengar i t. Här kan du se vad en skattekrona går till. Det känns inte som att det finns något parti att rösta . Landstingsskatten ligger kring och nästan allt det går till. Större delen av dina skattepengar går till skola, vård och omsorg, men. Här kan du se hur en tänkt hundralapp i kommunalskatt används. Bara en av tio svenskar vet hur mycket han eller hon betalar i skatt.


De syns inte på våra lönebesked och de syns inte när . Hur mycket av dina pengar går till skatt egentligen? SVT Hallandsnytt har tittat på skillnaderna i Halland och reder ut vart dina pengar går. Skillnaden mellan skatt och avgift är att skatt går till stat och kommun utan krav på. Skatten kan också ha andra syften, såsom att jämna ut inkomster eller påverka. Vad som räknas som inkomst eller avdragsgilla utgifter eller omständigheter . Hur stor ska min förvärvsinkomst vara för att jag ska behöva betala statlig inkomstskatt och hur hög är den?


Vet du var skatten som du betalar varje månad går? Till exempel tror många att mer skatt går till politisk verksamhet än vad det verkligen gör. Staten bestämmer vad kommunerna får ta ut skatt på. Det innebär att kronor och öre på varje intjänad hundralapp går till kommunen. Skattekollen är en tjänst som gör att du som invånare i Lerums kommun kan se hur många kronor av din skatt som går till kommunen och hur . Det är lite olika från person till person hur mycket av skatten som går till.


Det betyder att ungefär av skatten som man betalar går till socialbidrag. Du anger vad du har i årsinkomst och vilken skatt du betalar så får du siffror på exakt hur mycket av skatten som går till tex sjukvår veteraner, . I diagrammet nedan kan du se hur Malmö stads skatteintäkter fördelas. I Malmö har vi en total kommunal skattesats om 2 (2016). Pensionärsskatten har du säkert hört talas om.


Trots att pension inte är något annat än uppskjuten lön så betalas en högre skatt på pensionen. Kommunens ekonomi är avgörande för vilken service kommunen kan erbjuda och det är politikerna som bestämmer hur pengarna ska användas. Vid deklarationen beräknas sedan din slutgiltiga skatt, som påverkas av exempelvis ränteavdrag, . Bolagsskatt är skatt på den vinst som företaget haft under året.


Om företaget går bättre eller sämre än väntat.

Kommentarer

Populära inlägg