Sgu se brunnsarkivet

Brunnsarkivet tar emot och lagrar information om brunnar enligt lagen om uppgiftsskyldighet. Vid Brunnsarkivet på SGU datalagras brunnsuppgifter som insamlats genom . I tjänsten Kartvisaren kan du bland annat se vilka områden vi kartlagt, vilken typ av information vi har samlat in och få fram .

I SGUs regleringsbrev för 20anges tio nya regeringsuppdrag: SGU ska bland. Mot den bakgrunden ger regeringen SGU i uppdrag att se hur verksamheten i . Kontakta vår kundtjänst om du har frågor eller vill göra beställningar. Telefon: 018-(växel) Fax: 018-10.

Uppgifterna gäller främst bergborrade brunnar och utgörs av de uppgifter som brunnsborrare sedan 19enligt lag skickar in till SGU. Brunnsarkivet är ett register på Sveriges geologiska undersökning över. Där datalagras och koordinatsätts inkommande brunnsuppgif- ter för att . Brunnsarkivet och se till att avståndet är min. Det krävs att man fyller i vad för pump . Ska fyllas i även om det inte finns så man ser om fältet har beaktats.


Se SGU:s karttjänst (Brunnsarkivet) som går att hitta på SGU:s hemsida . Socialstyrelsen och SGU (Sveriges Geologiska Undersökning) har tagit fram en. Dricksvattenbrunnen ska alltid ligga högre än avloppsbrunnen, se bilden nedan.

I Brunnsarkivet på SGU datalagras brunnsuppgifter som brunnsborraren har . CTeknik, Kristianstads kommun har köpt in rättigheter till brunnsarkivet för ett område . När vi bedömer risken för påverkan av grundvattnet använder vi bl. Dokumentation om brunnen kan finnas hos husägaren eller i SGUs. Ytterligare dricksvattenbrunnar ligger i fritidshusområdet Vidja, cirka 7till 10meter från . I Brunnsarkivet (länken ovan) hos SGU har man uppgifter om alla. Där kan man gå in o söka upp sitt eget område och se uppgifter om . När jag fick min brunn borrad sa dom till mig att det är . Brunnsarkivet tar emot och lagrar information om brunnar enligt lagen.


GIS-data Länsstyrelsen i Norrbottens län. Information om borrade brunnar i Brunnsarkivet. Brunnsborraren ska alltid komma på hembesök, besiktiga tomten och se. Department of Earth Sciences, Uppsala University, Villavägen 1 SE-736. Enligt SGUs brunnsarkiv (2015) finns det runt 3större borrhålslager i Sverige.


SGU har Sveriges geologiska undersökning (SGU) har den juli 20erhållit. Området utgörs idag av en befintlig industrifastighet, läge se figur och 2. Brunnsarkivet - Sveriges geologiska undersökning; sgu. Vi har god lokal kännedom på många orter, men det går även att söka i Brunnsarkivet.

Kommentarer

Populära inlägg