Solcellsstöd länsstyrelsen

Du kan söka stöd för att installera alla typer av elnätsanslutna solceller. Syftet med detta stöd är att bidra till omställningen av energisystemet och till . Länsstyrelsen kan bara fatta beslut om stöd om det finns pengar kvar.

Sök solcellsstöd elektroniskt i Boverkets e-tjänster här. Energimyndigheten har fördelat miljoner till solcellsstödet. Av dessa fick Västra Götaland drygt miljoner.


Sedan 20finns ett statligt stöd för installation av solceller.

Stödet riktas till alla typer av aktörer, såväl företag och offentliga organisationer som . För dig som redan sökt stöd och vill veta vilken plats ditt ärende har i kölistan för att få solcellsstöd kan du se i länken till höger. Ett fel har inträffat, försök igen senare. Regeringen har sedan tidigare beslutat att förnya stödet för installation av solceller. Det finns ett statligt stöd för installation av solceller. Stödet riktas till alla typer av aktörer, dvs.


Detta kräver att du har en e-legitimation/Bank-ID. Fyll i ansöknings blanketten och skicka den till. Stödet handläggs hos din länsstyrelse och det är också till länsstyrelsen du ska vända dig om du har frågor om ansökan.

Stödet kan inte kombineras med ROT-avdrag. Investeringsstödet hanteras av Länsstyrelsen. Ansökan sker till länsstyrelsen som också beslutar . Alla som vill investera i solceller kan ansöka om solcellsstöd via Länsstyrelsen eller Boverket. Innan du ansöker om bidrag för installation av solceller finns det . Kön till statligt solcellsstöd är nu så lång att det i praktiken är utsiktslöst att lämna in en ny ansökan i dag. Många har sökt stödet och väntar på besked från länsstyrelsen.


Sedan starten 20har drygt en halvmiljard kronor betalats ut i solcellsstöd. Förlängningen av solcellsstödet är viktigt för att fortsätta stimulera denna positiva. Ansökan om stöd görs till Länsstyrelsen som också fattar beslut om stöd.


Efter ansökan av den som investerar i solcellssystem prövas frågor om stöd av länsstyrelsen i det län där systemet ska installeras. Stödet söks hos länsstyrelsen i respektive kommun, för oss i Luleå alltså på. Ansök då i överkant när det gäller storleken, i efterhand kan du alltid välja att utnyttja en mindre del. Ansökan om solcellsstöd ska skickas till Länsstyrelsen. Solcellsstödet är idag på procent för privatkunder och procent för företagskunder.


Klimatinvesteringsstöd- och solcellsstöd-handläggare på avdelningen för. Länsstyrelsen Västragötalan; Länsstyrelsen i Västra Götalands län, avdelningen .

Kommentarer

Populära inlägg