Stormkök hur gör man

Instruktionsfilm om hur du använder ett stormkök på ett säkert sätt. En kort beskrivning av hur man använder ett spritkök. Handhavandeinstruktion Trangia stormkök med.

Om man bara då och då gör turer ute i skogsterräng om sommaren klarar. Ytterligare bör man reda ut hur lätt det är att skaffa bränsle till köket. Stormkök för spårare är en aktivitet i Scouternas aktivitetsbank.


Alla ska veta hur man sätter upp och vad man häller i brännaren på ett stormkök.

Spara plastskyddet som kommer med stekpannan eller gör egna skydd av t. Bristen på syre gör att de rödsprit för att sluta bränna efter bara några sekunder. Men det bästa av allt är väl att ungarna knappast lär göra om samma misstag igen. Man gjorde allt precis så som man ska göra, men så blev det som en. Man hör ofta om hur det är otur att något händer när det handlar om .

Lätt att använda och säkert om man gör rätt (tagit stormköksmärket). Ha ett stadigt, plant och säkert underlag för stormköket. Gå igenom stormkökets alla delar gemensamt och visa hur man sätter . Spritbrännare var det som var vanligast bland stormkök förr men det har nu. Nackdelen är att det är svårt att avgöra hur mycket man har kvar i sin tub. Det är både roligt och gott att laga ”vanlig” mat när man är ute och vandrar och man kan göra mycket mer än vad många tror på ett stormkök eller över en eld.


Fattar inte riktigt hur man kan sälja ett stormkök utan att skicka med en. Lägger man kanske kaffe i den, eller vad gör man med den? En brännare som bränner på bensin, fotogen och lampolja, det är det man.


Brännaren gör detta, de är normalt utrustade med en extern tank som det sitter en . Friluftskök eller stormkök, ibland även spritkök, är ett kök eller brännare som används vid friluftsliv. Ett vanligt förekommande friluftskök i Finland och Sverige är . Gör matlagningen till det nöje den egentligen är. Matlagning kan antingen ske på stormkök eller över öppen eld i stor gryta.


På stormköket lagar man i första hand mat som inte kräver någon längre koktid. Tänk på var och hur du plockar dina vilda grönsaker. Kunskap om hur olika kök fungerar, hur mycket plats de tar och olika.


En annan knepig del som oundvikligen kommer är: ”Hur mycket bränsle ska jag ta. Denna typ av stormkök gör ett fantastiskt jobb att koka vatten, men kommer .

Kommentarer

Populära inlägg