Spara el i lägenhet

Att diska i diskmaskin sparar energi jämfört med att diska för hand. Snålspolande duschmunstycke sparar på varmvattnet. Nu kan du som bor i småhus eller lägenhet bli lite mer energismart.


Fyll i Energikalkylen så får du en rad praktiska energisparande råd och tips på vad du kan . För bara 5-år sedan var elräkningen något som för lägenhetsinnehavare nästan var att se som negligerbar utgift, och som för villaägaren . Det är belysning, kyl, frys och matlagning som förbrukar mest el i en lägenhet, men.

Roger: Är det lönt att satsa på energibesparingar om man bor i lägenhet? Men det går att spara pengar på minskad elförbrukning. För personer i lägenheter blir det inte riktigt lika dyrt. Man kan också försöka att ”sprida ut” sin el-förbrukning under dygnet. Läs mer om vad du kan göra för att spara energi inom olika områden!


I en lägenhet används i genomsnitt ca 5kWh per år till hushållsel. Oavsett om du bor lägenhet eller villa är det viktigt att tänka på hur du håller ner. På det sättet kan du spara till procent av din hushålls el, vilket blir . Idag pratas det mer och mer om hur vi alla bör spara energi för att.

Lyckad kampanj sparar energi i hela landet. Blev du också knockad av en rekorddyr elräkning? Att spara el - och pengar - är mycket lättare än du tror. Dock finns det andra saker du kan göra för att spara ännu mer el och pengar. Om du bor i lägenhet, prata först med din hyresvärd eller bostadsrättsförening om hur stora temperaturförändringar du får lov . Variationerna kan vara stora mellan hushållen.


Har du till exempel tvättmaskin och torktumlare i lägenheten använder du troligen mer el än 20KWh/år. Eran är långt borta, och varje hus och lägenhet är belysta glödande. För dig som bor i lägenhet handlar energiåtgången mest om din hushållsel. Har du installerat eldriven golvvärme är detta dock en ganska stor el-slukare, . Lågenergilampan drar procent mindre el och håller tio gånger så länge som en vanlig glödlampa.


För varje utbytt lampa sparar du upp till 6kronor/år. De flesta av dessa bor förmodligen i lägenhet, där kostnaden för el inte är . Lågvolts-halogenlampor använder ofta el även när lampan är.

Kommentarer

Populära inlägg