Däckmärkning belastning

Eftersom däcken ”deformeras” under belastning (de plattas till i botten av bilens och lastens belastning) ligger. Enligt ECE reglemente nr för belastning och hastighet: Exempel: 165/80R86Q där. Förklaringar till ovanstående exempel på däckmärkning: = kod för .

Däcket är konstruerat för en fyra enheter större tillåten belastning (belastningsindex). ML, Betyder trottoarkantsribba och är ett skydd . I vårt exempel betyder det inte att däcket kan belastas med kg utan att indexet är 97; indexet kan sedan via en tabell omräknas. Belastningsindex motsvarar en maximal belastning på 7kg per däck.

För lastindex är belastningen per däck 6kg. Den sista bokstavskombinationen, XL, finns inte i alla däckmärkningar. Ett däck som är märkt 195/R82V där betyder att däcket klarar en belastning på 475kg och V att det klarar max 240km/h. Texten på däcksidan innehåller mycket information som kan vara svår att tyda men några saker är viktigare än andra som du bör känna till när . Däck märkta XL (Extra Load) eller Reinf (Reinforced) är avsedda för högre belastning och däcktryck än standardversionen av däcket. Bilens totalvikt delat på = varje däcks belastning, se tabellen nedan för vilken LI (Load Index) däcken ska ha.


Du måste även ta hänsyn till ev max axelvikt. Ett däck med belastningsindex kan som exempel belastas med 6kg. Du bör bedöma belastning och hastighetsklass tillsammans när du köper nya däck. Belastningsindex anger den maximala belastningen som däcket får utsättas för. Belastningsindex= Ett index som anger däckets maximalt tillåtna belastning (läs mer här) Hastighetsindex= Ett.


Identifiering av däckstorlek - Däck till person bilar, till sveriges absolut bästa priser. Vi erbjuder marknadens bästa priser på däck! EU:s nya däckmärkning - nya tag för att uppnå säkrare och bränslesnålare däck. Vid testerna säkerställs bland annat att däcket tål den belastning och . EXEMPEL PÅ DÄCKMÄRKNING: 165/80R86T = Kod för däckbelastning enligt tabellen. Ladda index Däck märkning av fordonshjul?


Ju större indexvärdet är, desto större belastning tål hjulet. Belastningsindex motsvarar en maximal belastning på 6kg per däck. För av de däck som säljs till personbilar är det inte nödvändigt att bekymra sig . Max load 13LBS at PSI cold = maximal belastning och maximalt.


Till exempel innebär belastningskod att däcket klarar en belastning på 5kg. Denna siffra anger den maximala belastningen som ett däck tål. Extra Load och markerar att däcket i fråga klarar högre belastning vid högre däcktryck. Här kan du läsa om däckmärkningar,radialdäck och OE, samt allt annat inom däck och fälg.


Däcktrycket varierar beroende på den belastning eller vikt fordonet bär. Fälgdiameter, Belastningsindex, Hastighetsindex, Typ, Produktko Däckmärkning . Minimerar kompression av däcksidorna, även vid högre belastning; Motverkar för tidig. Värdena på EU:s däckmärkning varierar beroende på dimension. Prestations- och bromsprovstester innebär en extrem belastning för däcken. När de genomförs kan synliga och osynliga skador på däcket uppstå, skador som i . Däckmärkningen är ett märke för fordonsdäck.


Tillverkare av däck till personbilar, lätta och tunga lastbilar måste ange bränsleförbrukning, våtgrepp och . Detta är ett maxvärde enl förklaring till däckmärkning som jag. Det står 1(Li) vilket motsvarar att man får belasta däcket med 11kg. D-värde 1kN, maximal vertikal belastning.


Hejsan tänkte köpa ett däck som heter PIRELLI P ZERO ROSSO 97y. Men kollar man på dackonline heter samma däck PIRELLI P ZERO .

Kommentarer

Populära inlägg